Polední menu
28. 4. 2025 ‐ 2. 5. 2025
11-15 hod
Pondělí 28. 4.
Polévka | ||
Mexická fazolová A:1,7,9 | 45 Kč | |
Hlavní jídla | ||
Vepřová játra na anglický způsob, bramborové hranolky, tatarská omáčka A:1,3,7,10 | 160 Kč | |
Krůtí steak s pepřovou omáčkou, gratinované smetanové brambory A:1,7 | 165 Kč | |
Vepřová krkovička pečená na jablečném cideru a hrubém koření, vlažný salát z černé čočky A:1,12 | 160 Kč | |
Týdenní nabídka | Hovězí rump steak s pepřovou omáčkou a koňakem, dipers hranolky A:1,7 | 245 Kč |
Salát Nicoise s tuňákem, vařeným vejcem, olivami, listovým salátem a bramborami A:1,3,7 | 215 Kč | |
Pappardelle s hovězím masem, cherry rajčaty, redukcí z červeného vína a strouhaným sýrem Grana Padano A:1,7 | 225 Kč | |
Okurkový, tomatový nebo mrkvový salátek | 49 Kč | |
Brownies s čokoládovými boby A:1,3,7,8 | 65 Kč |
Úterý 29. 4.
Polévka | ||
Drůbeží vývar s masem, zeleninou a smaženým hráškem A:1,3,7,9 | 49 Kč | |
Hlavní jídla | ||
Kuřecí Savojský řízek, lehký bramborový salát s tomaty A:1,3,7 | 165 Kč | |
Smažené žampióny, pažitkové brambory, tatarská omáčka A:1,3,7,10 | 160 Kč | |
Sekané biftečky z mletého masa, uzená bramborová kaše, smetanový křenový přeliv A:1,3,7 | 165 Kč | |
Týdenní nabídka | Hovězí rump steak s pepřovou omáčkou a koňakem, dipers hranolky A:1,7 | 245 Kč |
Salát Nicoise s tuňákem, vařeným vejcem, olivami, listovým salátem a bramborami A:1,3,7 | 215 Kč | |
Pappardelle s hovězím masem, cherry rajčaty, redukcí z červeného vína a strouhaným sýrem Grana Padano A:1,7 | 225 Kč | |
Okurkový, tomatový nebo mrkvový salátek | 49 Kč | |
Brownies s čokoládovými boby A:1,3,7,8 | 65 Kč |
Středa 30. 4.
Polévka | ||
Jihočeská kulajda s vejcem A:1,3,7 | 49 Kč | |
Hlavní jídla | ||
Segedínský guláš, houskový knedlík A:1,3,7 | 160 Kč | |
Brambora zapečená s hovězím ragů, sýr gorgonzola, zeleninový salátek A:3,7 | 165 Kč | |
Taštičky Gyoza plněné hovězím masem, sekaný pak choi salát, redukce z červeného vína a sojové omáčky A:1,3,6,12 | 160 Kč | |
Týdenní nabídka | Hovězí rump steak s pepřovou omáčkou a koňakem, dipers hranolky A:1,7 | 245 Kč |
Salát Nicoise s tuňákem, vařeným vejcem, olivami, listovým salátem a bramborami A:1,3,7 | 215 Kč | |
Pappardelle s hovězím masem, cherry rajčaty, redukcí z červeného vína a strouhaným sýrem Grana Padano A:1,7 | 225 Kč | |
Okurkový, tomatový nebo mrkvový salátek | 49 Kč | |
Brownies s čokoládovými boby A:1,3,7,8 | 65 Kč |
Čtvrtek 1. 5.
Polévka | ||
Hlavní jídla | ||
Týdenní nabídka | ||
Pátek 2. 5.
Polévka | ||
Pórkový krém s vejcem a slaninou A:1,3,7,9 | 49 Kč | |
Hlavní jídla | ||
Smažená krůtí rolka s bylinkovým pestem a omáčkou z gorgonzoly, mačkané brambory A:1,3,7 | 165 Kč | |
Živáňská vepřová pečeně v alobalu, opečené brambory, hořčice A:1,10 | 165 Kč | |
Ovocné knedlíky s višňovým tvarohem a šlehačkou A:1,3,7 | 159 Kč | |
Týdenní nabídka | Hovězí rump steak s pepřovou omáčkou a koňakem, dipers hranolky A:1,7 | 245 Kč |
Salát Nicoise s tuňákem, vařeným vejcem, olivami, listovým salátem a bramborami A:1,3,7 | 215 Kč | |
Pappardelle s hovězím masem, cherry rajčaty, redukcí z červeného vína a strouhaným sýrem Grana Padano A:1,7 | 225 Kč | |
Okurkový, tomatový nebo mrkvový salátek | 49 Kč | |
Brownies s čokoládovými boby A:1,3,7,8 | 65 Kč |
Sobota 3. 5.
V sobotu polední menu nepodáváme |
Neděle 4. 5.
V neděli polední menu nepodáváme |
Seznam alergenů (právně závazný od 13. 12. 2014, publikovaný v Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. 10. 2011):
1. Obiloviny obsahující lepek
1a. Pšenice (například špalda a khorasan)
1b. Žito
1c. Ječmen
1d. Oves
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8. Skořápkové plody
8a. Mandle (Amygdalus communis L.)
8b. Lískové ořechy (Corylus avellana)
8c. Vlašské ořechy (Juglans regia)
8d. Kešu ořechy (Anacardium occidentale)
8e. Pekanové ořechy (Carya illinoinensis)
8f. Para ořechy (Bertholletia excelsa)
8g. Pistácie (Pistacia vera)
8h. Makadamie (Macadamia ternifolia)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Kde není uvedeno, poskytne informace o alergenech obsluha na vyžádání.
1. Obiloviny obsahující lepek
1a. Pšenice (například špalda a khorasan)
1b. Žito
1c. Ječmen
1d. Oves
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8. Skořápkové plody
8a. Mandle (Amygdalus communis L.)
8b. Lískové ořechy (Corylus avellana)
8c. Vlašské ořechy (Juglans regia)
8d. Kešu ořechy (Anacardium occidentale)
8e. Pekanové ořechy (Carya illinoinensis)
8f. Para ořechy (Bertholletia excelsa)
8g. Pistácie (Pistacia vera)
8h. Makadamie (Macadamia ternifolia)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Kde není uvedeno, poskytne informace o alergenech obsluha na vyžádání.